• Toimitukset alk. 3,90€
  • 100% Kotimainen
  • Nopeat toimitukset
  • Pelaajilta Pelaajille!
  • Toimitukset alk. 3,90€
  • 100% Kotimainen
  • Nopeat toimitukset
  • Pelaajilta Pelaajille!

Nvidia Geforce RTX 3000-sarjan tilannepäivitykset

1.12.2021 Tilanne vaikea ja rauhoittumisesta ei tietoakaan

Nykyennusteiden mukaan näytönohjaimien markkinat saattavat rauhoittua vasta pitkälle 2022 loppupuolella. Tässä välissä AMD ja Nvidia jo tulevat julkaisemaan uusia malleja, joten nähtäväksi jää mitä kaikkea Syyskuussa 2022 sitten on saatavilla. Mikäli valmistajat saavat tilaukset toimitettua, niin on jotain toivoa että uusia näytönohjaimia tulee saataville loppuvuonna 2022. Mutta tällä hetkellä järkyttävä komponenttipula painaa tuotannot täysin vajavaisiksi ja pulan on ennustettu kääntyvän ylitarjonnaksi vuonna 2023. Vuonna 2023 tietysti tämä tarkoittaa, että hintojen tulisi rauhoittua viimein. Mutta sitä ennen pidätellään hengitystä, että halvempia ja keskisarjan näytönohjaimia tulisi saataville järkeviin hintapisteisiin. Kalliimpia Ti-malleja Nvidialta on putoillut suhteellisen tasaiseen tahtiin.

3.9.2021 RTX 3000-sarjan kortteja alkaa putoilla

Kuten monilta jälleenmyyjiltä on huomattu, niin saatavuus on parantunut RTX 3000-sarjan korteissa. Game Monkey on purkanut oman jononsa ja kaikki kortit on toimitettu asiakkaillemme. Kortteja putoilee myös vapaille markkinoille pieniä eriä jatkuvasti. Pienellä lotolla niitä saa tilattua, mutta paremmalla osumatarkkuudella kuin aiemmin.

Mutta valitettavaa on, että hintataso karkasi saatavuuden myötä käsistä. Tällä hetkellä kaikki RTX 3000-sarjan näytönohjaimet ovat valovuosien päässä niiden suositushinnoista. Vaikkakin Nvidia julkaisi uudet Ti-mallit, jotka ovat marginaalisesti tehokkaampia, niin näiden hintapisteet ovat suorastaan poskettomat. Game Monkey ei ota tällä hetkellä jälleenmyyntiin uusia 3000-sarjan LHR näytönohjaimia johtuen niiden täysin ennalta-arvaamattomasta hankintahinnasta sekä luonnollisesti heikosta saatavuudesta - joka tosin on paranemaan päin.

Hintojen yleinen nousu näytönohjaimissa ei valitettavasti lopu tähän. Jo nyt on uutisoitu globaalisti, että sirupulan vuoksi yleinen hintataso tulee nousemaan entisestään noin 20%. Ja kun yhtälöön lisätään vielä keraamisten kapasitaattoreiden alkanut tuotantovaje, niin voidaankin nostaa sormi suuhun ja kokeilla että mistähän suunnasta nyt tuulee kohti ensi vuotta. Eli hintataso voi hyvinkin nousta entisestään. Huomattavasti.

Tämä kaikki on todella surullista aikaa PC-pelaamisen suhteen. Koska jo nyt esimerkkinä supersuositut 3080 Ti mallit ovat toista tuhatta euroa maksavia. Eli saman verran millä kokonaisia 3080 konepaketteja myytiin julkaisuhetkenä meiltäkin. Mikäli jostain 3000-sarjan näytönohjaimen saat käsiisi ja olet siitä valmis maksamaan, niin nyt saattaa olla hetken aikaa maltillinen hinta. Todennäköisyys kalliimpaan hintaan loppuvuodelle on enemmän kuin olemassa.

Game Monkey Customs pelikoneiden vuoksi odottelemmekin ensi vuoden alkua kieli pitkällä, että josko silloin olisi jo markkinat rauhoittuneet tai edes näyttäisivät merkkejä siitä. Pelaamisen tulisi olla mahdollista kaikille - taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Nyt se ikävästi näyttää olevan kohta mahdollista vain hyvätuloisilla.

Game on ystävät - pelataan kaikesta huolimatta ja nautitaan siitä!

18.6.2021 RTX 3000-sarjan saatavuus saattaa parantua

Tällä viikolla uutisoitujen Bitcoin markkinoiden arvon laskemeninen tarkoittaa suoraan sitä, että näytönohjaimien saatavuus voi alkaa parantua pikkuhiljaa, koska louhijat eivät osta niitä enää samalla vimmalla. Samaan aikaan Kiina, joka on yksi maailman suurimmista bitcoin farmaajien kodeista, tekee kaikkensa jota virtuaalivaluutat menettäisivät arvoaan. Kiina näkee virtuaalirahan isona perkeleenä. Ihan syystäkin. Eli jäämme kieli pitkällä odottelemaan, että näitä kortteja saadaan vielä vuoden 2021 aikana todennäköisesti ihan hyllyyn asti. Jos vain askelmerkit menevät kohdilleen.

Mutta huolestuttavaa on silti näytönohjaimien hintataso. Se on karannut maailmanlaajuisesti käsistä ja pahasti. Hintoja ovat nostaneet valmistajat verukkeilla, että valmistuskustannukset ovat nousseet, rahtikustannukset, osien saatavuus ja millä lie loputtomilla jargonselityksillä mitä tuotantoalalla käytetään. Mutta fakta on tämä: Näytönohjainvalmistajien voitot ovat nousseet viimeisen vuoden aikana 370%!! Siis voitot, eli mitä jää käteen liikevaihdosta kulujen jälkeen. Tuo 370% kasvu voitoissa ei vain kulje käsikädessä selityksien kanssa, että kustannukset ovat nousseet, kun samaan aikaan nämä valmistajat käärivät poskettomat hillot taskuunsa meidän pelaajien kustannuksella.

Me pyydämmekin valmistajia nyt ottamaa järjen käteen ja nopeasti. Te tapatte pelibisneksen tällä. Jo vuosia on arvosteltu tietokonepelaamista sillä, että näytönohjaimien hinnat ovat olleet liian kovia. Muut komponenttivalmistajat ovat tulleet vastaan ja muistien, emolevyjen, prosessoreiden ym. hinnat ovat olleet maltillisella tasolla. Mutta eivät näytönohjaimet. Ja tämänhetkinen hintataso on niin posketon, että ei mitään järkeä. Ymmärrämme, että yrityksien tarkoitus on tehdä voittoa. Niin on meidän tarkoitus tehdä voittoa. Mutta meidän tarkoitus ei ole tehdä voittoa moraalisesti todella kyseenalaisilla tempauksilla, kuten poskettomilla hinnankorotuksilla tilanteessa jossa kysyntä ylittää tarjonnan.

Toivotaan, että tilanne rauhoittuu ja saatavuus parantuu ja että myös saatavuuden parantumisen myötä hintataso laskee sinne, minne NVIDIA omat MSRP hintapisteensä laittoi. Ne antoivat jo toivoa paremmasta. Nyt on aika toivoa taas uudestaan.

3.6.2021 Geforce 3080TI-kortit saapuvat!

Mutta pysykääpäs housuissanne, koska ei varmasti meille, eikä kyllä kovin monelle muullekaan. Valtakunnallisesti näitä uusia 3080Ti ja 3070Ti kortteja saa EHKÄ vain muutamalta jälleenmyyjältä ja heiltäkin vain lottovoitolla. Eli jos näitä uusia kortteja tilaatte, niin laittakaa samalla lotto vetämään, koska mahdollisuudet ovat melko samat vertauskuvallisesti.

Äkkiseltään kun katsotaan mitä tuolla uudella 3080Ti kortilla saa, niin sillä saadaan 7-13% tehonlisäys perinteiseen 3080 malliin, mutta hintalappu markkinoilla tulee olemaan melko varmasti siinä 1200-1400 EUR paikkeilla heti kättelyssä....eli todellisuus sitten 2000-2500 EUR koska saatavuus ja kysyntä ja tarjonta joista jälkimmäistä ei ole.

Meidän lyhyt ja napakka kantamme näihin uusiin kortteihin on, että kiitos NVIDIA, mutta haluiaisimme mielellämme nämä aiemmat 3080 "tavalliset" kortit ensin varastoihin ja toimitettua asiakkaille, ennenkuin rupeatte puskemaan näitä uusia tuotantoon. Ei tässä hei ihmiset oikeasti ole mitään järkeä. Pelkkää sapelinkalistelua AMD:n ja NVIDIAN välillä sekä tyhjä lihatikkujulkaisu.

3080 näytönohjaimien saatavuusongelmat jatkuvat edelleen ja meiltäkin on jo sentään toimitettu suurin osa asiakkaille, mutta vanhimmat tilaukset Marraskuulta odottelevat vielä saapumistaan. Nykyisten ennusteiden (lue: kristallipallo ja maailman tuotantotilanne yhdistettynä) veikkailemme, että tilanne normalisoituu vasta 2022 Q1 aikana, jos silloinkaan. Suoranainen ihme täytyy tapahtua silikonituotannossa, että sinne päästään. Joten me teemme jotain ennenkuulumatonta, ja emme edes lähde tarjoamaan näitä uusia malleja, koska mielestämme ei ole reilua, että uusia saisi vanhojen tilauksien edellä. Thanks for the fish!

Ja 3080 kortteja odottavat asiakkaat, olemme edelleen oikeasti pahoillamme, että ei vieläkään ole toimitettu kaikkia. Teemme kaikkemme, että saamme kortit maahan ja teille. Ripottain niitä aina putoilee ja joka kuukausi jono lyhenee.

1.3.2021 RTX 3080 yksisarvinen ja silikonivaje

Suoraan sanoen, ei toivoa näkyvissä kuluttajille. Maailmanlaajuinen "silikonivaje" on purrut kaikkia aloja niin pahasti, että mikropiirien ja muiden valmistajat ovat alkaneet priorisoimaan tuotantoaan. Tämä tahtoo sanoa sitä, että kun tällä hetkellä jopa autoteollisuus on ärähtänyt, että he eivät voi tuottaa autoja tehtaista ulos näiden vajeiden takia - Ovat silikonitehtaat reagoineet tähän ja jo ilmoittaneet, että tuotanto tullaan priorisoimaan autoteollisuuden tarpeisiin ensisijaisesti.

Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että näytönohjain, RAM, prosessori ja koko IT-ala tulee jäämään jalkoihin tarpeidensa kanssa. Ja nimenomaan näytönohjaimet. Nvidia ja AMD eivät saa tarvittavia osia piirilevyjensä valmistamiseen ja kolmannen osapuolen korttivalmistajat eivät saa näytönohjaimien piirilevyjä. Homma paketissa ja vaje senkuin kasvaa. Kuten hinnankorotuksetkin. Varsinkin suosituin RTX 3080 näytönohjaimesta on alkanut muodostumaan varsinainen yksisarvinen.

Annamme oman arviomme, että vuosi 2021 mennään järkyttävällä vajeella edelleen ja vasta vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla voidaan elätellä toivoa, että saatavuus alkaa paranemaan ja tuotanto saa kirittyä kiinni vajetta.

Ja tämä kaikki ei tule koskemaan pelkästään näytönohjaimia ym. vaan KAIKKIA elektronisia laitteita, jotka käyttävät mikropiirejä ym. Eli pelikonsolit, televisiot, printterit...aivan kaikki.

Mutta tämähän tahtoo sanoa, että nyt kannatta ostaa ja sijoittaa kotimaisiin jälleenmyyjiin, kun tavaraa vielä on ja kun sitä vielä saa kohtuullisella hinnalla. Voipi olla, että H2 2021 näyttää hintalapuissa monissa paikoissa hyvinkin karulta.

Mutta, pysytään terveinä. Jaksetaan vielä. Koska meillä Suomessa on isommatkin ongelmat, kuin näytönohjaimet ja niiden saatavuus. Maaliviiva häämöttää jo.

27.1.2021

Tilanne karkaa käsistä maailmanlaajuisesti

Tilanne ei tule parantumaan vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana, oli viesti Nvidian johtajilta. Saatavuusongelmat komponenteista ennustetaan jatkuvan pitkälle kesään asti ja tilanne näyttää siltä, että saatavuus stabiloituu vasta vuoden 2021 toisella puoliskolla.

Tätä isoa sekamelskaa ei paranna tieto, että valmistajat ovat nostaneet hintojaan huomattavasti, koska kysynnän ja tarjonnan laki. Kaikki näytönohjaimet menevät kaupaksi, oli hinta mikä tahansa tällä hetkellä ja koska tuotteita ei ole saatavilla, mutta kysyntää on yllinkyllin, niin hintoja nostetaan.

Toki pitää muistaa, että hintojen nousuun vaikuttaa rehellisesti myös rahtikustannusten järkyttävä nousu, koska ilmarahti on olematon ja laivaliikenteessä ei vain riitä kontteja. Sekä tietysti vuodenvaihteessa voimaan astuneet Yhdysvaltojen tariffit (25% kovempi hinta maahantuontiin Kiinasta) jotka nyt myös koskevat komponenttitoimituksia Kiinasta Yhdysvaltoihin. Tällöin kadonneet ansainnat pitää kiriä kiinni maailmanlaajuisesti.....nostamalla hintoja. Tällä hetkellä osto- sekä myyntihinnat ovat nousseet lähes poikkeuksetta 50% ja jopa monesti reilusti yli.

Koska tilanne on niin epävakaa ja rehellisesti pelottava hintojennousun suhteen, lopettaa Game Monkey toistaiseksi uusien tilauksien sisäänottamisen. Toimitamme kaikki jo sisällä olevat tilaukset, emmekä veloita näistä ylimääräistä asiakkailta, koska kuluttajainsuojalaki on Suomessa vahva. Valmistajat eivät tällä hetkellä piittaa tilausvahvistuksista ja varastoon saapuvat näytönohjaimet tulevat olemaan ostohinnoiltaan reilusti yli sovitun ja tämä lyhyellä matematiikalla tarkoittaa tappioita, joita ei kuluttajilta voi kuitata, eikä tietysti pidäkään. Sehän ei olisi reilua.

Pidetään sormet ja varpaat ristissä, että tilanne normalisoituu kesän jälkeen lähempänä Syksyä, tai että jokin yllättävä tuotantokiri saa markkinat stabiiliksi.

Ilmoitamme teille näytönohjaimen tai Game Monkey Customs tietokoneen tilaajiille heti, kun saamme 100% varman toimitusaikataulun teidän tilaamillenne näytönohjaimille.

Game on ystävät! Game on!

8.12.2020

Maailmanlaajuisesti 3000-sarjasta on edelleen huutava pula. Valmistajat painavat vimmatusti kortteja ulos niin paljon kuin fyysisesti mahdollista, mutta osia vain ei ole. Kyseessä on lumipallo, joka on lähtenyt vierimään ja on kasvanut jättimäiseksi. Joku ei pysty toimittamaan osaa jollekin ja tämä toinen ei pysty valmistamaan tiettyä osaa jota esim. Nvidia tavitsee etc.

Tällä hetkellä ei auta muu kuin odotella. Tilanteen tasapainoon on valmistajien mukaan matkaan vielä kuukausia, eikä mitään ennakkotietoja pystytä toimittamaan, koska Suomi euroopan mittakaavassa ei ole se isoin. Maailmanlaajuisesta markkinasta puhumattakaan. Hinnatkin ovat nousseet ja odotamme tämän trendin jatkuvan.

Kaikki meiltä tilatut kortit tullaan toimittamaan. Milloin? Tuo on kysymys johon emme yksinkertaisesti pysty vastaamaan, koska tukkurimme ja valmistajat eivät pysty mitenkään tällä hetkellä arvioimaan saapumiseriä. Emme lähetä asiakkaille enää arvioita, koska yksikään arvio tai vahvistus ei ole pitänyt paikkaan tällä hetkellä valmistajilta tai toimittajiltamme. Ilmoitamme asiakkaillemme heti, kun fyysisesti näemme että kortti on meillä käsissä ja lähtee eteenpäin.

Malttia. Ei tässä muukaan auta.

6.10.2020

Nvidian toimitusjohtajan Jensen Huangin lausunnon viesti oli karua kuultavaa loppuvuodelle: Saatavuus tulee olemaan kaikissa korteissa heikko vuoden 2020 loppuun asti. Tähän vaikuttavat varsinkin 3080 ja 3090 korttien ennätyksellinen kysyntä, jonkalaista ei ole nähty yli vuosikymmeneen ja on edelleen noususuuntainen sekä 3070 julkaisu kuun lopussa. Ja kun seokseen lisätään vielä tuleva ostosesonki (Black Friday - Joulu) niin ennusteet ovat karut ja viittaavat kaikki siihen, että näitä kortteja (3070 - 3080 - 3090) saa "nopealla" toimituksella vasta pitkälti ensi vuonna. Päivittelemme taas toimitusaika-arvioita uusiin tilauksiin tuotekortteihin, kun saamme jotain ennustetta. Ja jo tilatut kortit saavat toimitusaikavahvistuksen, kun saamme valmistajalta vahvistusta.

2.10.2020

Nvidia on ilmoittanut, että tulevan RTX 3070 näytönohjaimen julkaisu on siirtynyt eteenpäin ja julkaisu tapahtuu 29.10.2020. GeForce RTX 3070 näytönohjaimien myynti alkaa näin ollen torstaina 29.10.2020 klo 15.00. Tämä tarkoittanee sitä, että saatavuuden parantamiseksi julkaisupäivä on siirretty eteenpäin, että tehtaat saavat kirittyä tuotantoa kiinni (3080 ja 3090 kortit) eikä edellisien julkaisujen kaltaista nolla-saatavuutta tapahdu. Valmistajilta saatujen arvioiden mukaan yleinen 3080 ja 3090 saatavuus paranee Lokakuun lopussa, joten toivomme, että jo tilatut näytönohjaimet saadaan asiakkaille Lokakuun lopussa - Marraskuun alkupuolella. Tämä ei tietenkään ole vielä vahvistettu tieto, vaan vain ja ainoastaan arvio, koska Covid-19 ja maailmanlaajuinen kysyntä on edelleen isompi kuin tuotantokapasiteetti.

29.9.2020

Kuten pienellä salapoliisityöllä saimme jo aiemmin selville, ovat ASUS ja MSI nyt virallisesti vahvistaneet, että heidän 3000-sarjan näytönohjaimien "kuuluisat kapasitaattorit" on vaihdettu paljon puhuttuun kalliimpaan malliin, jolla näytönohjaimet kestävät paremmin kellotusta. Tämä luonnollisesti odotettavasti voi vaikuttaa tuotannon viivästyksiin, mutta hyvin lyhyesti. Tämä on hyvä uutinen ja arvostamme, että tunnetut valmistajat reagoivat näinkin nopeasti havaittuihin ongelmiin ja järjestivät heti kestävän ratkaisun 👍

28.9.2020

Toimitusaika-arviota päivitetty tuotetietoihin. Alustavat arviot ovat olleet edelleen 4-6-8-12 viikkoa, joten annamme arvion 6-12 viikkoa uusista tilauksesta. Jo tilatut näytönohjaimet ovat siis valmistajilla jonossa. Kysyntä maailmanlaajuisesti ei ole näyttänyt merkkiäkään laantumisesta, joten valmistuskapasiteetti on aivan tapissa. Odottavan aika on pitkä, tiedämme ja tunnemme!

26.9.2020

Geforce RTX 3080-näytönohjaimien AIB valmistajien kaatumisongelmien yksi syy on löytynyt. Näytönohjaimet on suunniteltu tiettyyn kellonopeuteen. Kun virtalähden ja lämpötila antavat myöten ne kellottavat itseään ylöspäin, kunnes rauta ilmoittaa, että tästä ylöspäin ei mennä. Yleensä kellottaessa mennään todella rajoilla. Ja automaattisessa kellotuksessa prosessoria viedään niin pitkälle, kunnes jokin osa kokonaisuudesta sanoo, että homma seis AJOISSA.

Eli raportit 2000MHz ylityksestä ja kaatuilusta vahvistavat tätä. Syyksi on osoittautunut säästäminen väärästä paikasta tietyillä valmistajilla - kapasitaattorit. Kirjoitushetkellä olemme tunnistaneet Nvidian, MSI:n ja Asuksen käyttävän oikeanmukaisia kalliimpia kapasitaattoreita, joilla ei kaatuilua raudan puolesta tapahdu. Softapuoli (ajurit) on erikseen ja näiden mahdolliset bugit korjataan aina lennosta julkaisun aikana - jälkeen, koska Nvidia on ollut teknisien tietojen suhteen "hys hys" ennen julkaisua valmistajille 🤫🤦‍♂️🤦‍♀️

Eli ne ketkä ovat korttinsa tilanneet julkaisun jälkeen toimitettavaksi myöhemmin (kun tehtaat saavat niitä ulos) tulevat saamaan jo rautapuoleltaan sekä ajureiltaan korjatut kortit.

Tämän kaiken taustalla on meidän näkemyksemme mukaan aivan liian pitkälle viety salassapito ennen julkaisua, jolloin valmistajat ovat päässeet testaamaan kunnolla korttejaan vasta tuotannon jo käynnistyttyä. Ja tällöin on tullut vastaan "jahas, eihän tämän näin pitäisi toimia" hetkiä, joihin lähes kaikki valmistajat ovat jo reagoineet.

Huomioitavaa kuitenkin on, että kellotaajuus jonka valmistajat ilmoittavat, on kellotaajuus, jonka valmistajat lupaavat näytönohjaimen saavuttavan. Kaikki tästä ylimenevä, on ylikellottamista (automaattista tai manuaalista) yli valmistajan luvatun kellotaajudeen. Tällöin 2000MHz ja yli kellottuvat näytönohjaimet, menevät REILUSTI yli luvatun taajuuden. Ja juuri siksi pikakorjaukset, joissa alikellotetaan korttia 50-100MHz estää näytönohjainta kellottumasta liikaa yli luvatun kellotaajuuden. Asia, jonka mm. ajurit todennäköisesti pystyvät myös korjaamaan lukitsemalla kellotustaajuuden tiettyyn pisteeseen. Mikäli valmistajan luvattua vakiokellotaajuutta ei saavuteta vakaasti, niin suosittelemme ottamaan valmistajaan tai jälleenmyyjään yhteyttä jatkotoimenpiteistä.

Eli lyhyesti: Luvattu kellotaajuus saavutetaan (esim. 1705MHz) mutta laitetaan "alikellottamalla" näytönohjaimelle päätepiste, jonka yli kortti ei kellota yli vakiokellotaajuuden - esim. 1905Mhz. Käyttäjä saa näin kaiken mitä on luvattu ja näytönohjain pysyy vakaana.

Mikään näistä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että nämä näytönohjaimet ovat todellisia tehojuhtia joka tapauksessa!

Vahvistettua toimitusaikaa ei ole vielä kirjoitushetkellä saatu, mutta tehtaat tuottavat täyttä häkää. Odottavan aika on pitkä, mutta näitä kannattaakin odotella 😄

24.9.2020

RTX 3080 korteista on saatu kaatumisraportteja kaikilta valmistajilta. Nämä ovat tiedossa ja täysin odotettuja, ottaen huomioon vähäisen ajan, jonka Nvidia antoi AIB valmistajille ennen julkaisua. Korjaustoimenpiteet ovat jo olemassa. Mutta hyvä asia on, että kun tilatut kortit saapuvat asiakkaille, nämä ongelmat ovat jo lähes poikkeuksetta korjattu. Kyse on ollut enemmän softapuolen ajuri- ja virtalähdeongelmista. Itse korttien rauta on tälläkin hetkellä toiminut, kuten pitääkin.

Koska puhumme asioista mielellään suoraan: Tämä on aivan normaalia ja tapahtuu joka julkaisussa jossain määrin ja bugit on aina saatu koodattua kuntoon.

Toimitusaika on edelleen arviolta 4-8 viikkoa tilauksesta, koska covid-19 ja ylikysyntä. Tehtaat toimittavat tälläkin hetkellä kortit vain jo tilauksen jättäneille. Jätäthän tilauksen, niin et jää ilman.

KAIKKI Game Monkey Customs Ampere (kuten muutkin GMC-koneet) tilatut pelitietokoneet käyvät läpi rasitustestit ennen luovutusta, joten varmistamme että näitä ongelmia ei tule. Ja luonnollisesti emme odota näitä tulevan, koska kaikki ohjainajurit päivitetään ennen rasitustestejä.

18.9.2020

Uusien Nvidian Ampere-piirisarjan RTX 3080 näytönohjaimen saatavuudessa on edelleen maailmanlaajuisesti ongelmia. Päivitämme tilannetta näytönohjaimen jo tilanneille, aina, kun saamme päivityksiä toimituksista. Toimitusajat ovat edelleen 4-8 viikkoa arviolta. Mikäli haluat Geforce RTX 3080 näytönohjaimen - Jätä tilaus! Tällä hetkellä kaikki mitä tehtailta ulos lähtee, myydään loppuun maailmanlaajuisesti jo korttinsa tilanneille.